Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), cazul este investigat începând cu luna august 2018. „Urmărirea penală a fost dispusă de către Procurorul General, conform elementelor infracțiunii de trafic de influență, ulterior, la cauza respectivă fiind conexate cauzele penale privind elementele infracțiunii de corupere pasivă și corupere activă”, a precizat PA într-un comunicat.

Conform materialelor cauzei penale, s-a stabilit că judecătorii de la Curtea de Apel, precum și cei de la Judecătoria Centru, au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari  pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare.

Avocatul și procurorul erau responsabili de transmiterea banilor de la persoanele interesate către magistrați.

Medicul și cealaltă persoană fizică implicate în schemă, erau „clienții” judecătorilor, cei care au oferit bani pentru decizii favorabile .

PA a oferit imagini video din care se vede cum un judecător numără mai mulți bani și îi împarte în plicuri pentru alți destinatari.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!