Dereck J. Hogan a declarat că este onorat să ocupe această funcție. A spus că și-a dorit să devină diplomat încă din adolescență. „În 1990, părinții meu m-au înscris într-o școală de vară pentru elevii interesați de relații externe, unde am avut ocazia să ascult doi diplomați americani vorbind despre contribuția lor la încetarea războiului rece. În acel moment, am decis să-mi concentrez studiile academice pe relațiile internaționale, iar la 23 de ani am început cariera de diplomat”, a spus acesta.


Oficialul american a menționat de istoria și cultura bogată a țării noastre. A spus că vorbește limba rusă și a demonstrat acest lucru în filmuleț

„Sunt căsătorit cu Anny de 19 ani minunați. Avem o fiică adolescentă – Hannah. Împreună suntem încântați să vizităm frumoasele podgorii, sate și orașe, să ne bucurăm de tot ce oferă Moldova, inclusiv sarmale și mămăligă. Nouă ne place natura precum și activitățile în aer libert. Întotdeauna suntem gata de aventuri”, a spus Dereck J. Hogan.

Pe final de adresare, ambasadorul a îndemnat moldovenii să-i scrie pe conturile Amabsadei SUA de pe rețelele de socializare.

Dereck J. Hogan a preluat activitatea lui James Pettit, care a muncit la Chișinău începând cu luna ianuarie 2015. La sosirea în țara noastră, James Pettit a venit cu o adresare video asemănătoare, încare, la fel, a vorbit în limbile română și rusă.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!