Fostul șef al asociației „Lăstăraș” a fost reținut. Ar fi colectat de la părinți jumătate de milion de lei lunar

Fostul șef al asociației „Lăstăraș” a fost reținut. Ar fi colectat de la părinți jumătate de milion de lei lunar

Fostul preşedinte al Asociaţiei obşteşti „Lăstăraş”, Dorian Bogașevschi, a fost reţinut cu puţin timp în urmă de ofiţerii CNA. Bărbatul este bănuit că şi-ar fi însuşit, în interes personal, sume enorme de bani de la părinţii copiilor care frecventau grădiniţa 199 din capitală, care poartă aceeași denumire – „Lăstăraş”.

Potrivit materialelor acumulate, s-a constatat că, în perioada septembrie 2015-august 2017, suspectul, sub pretextul predării în cadrul grădiniţei a lecţiilor de limbi moderne, informatică computerizată, artă plastică, muzică, coregrafie, etc., ar fi perceput de la părinţii copiilor din grădiniţa-creşă nr. 199 sume de bani în mărime de 1200-1400 de lei pe lună. Potrivit estimărilor, în fondul Asociaţiei se acumulau lunar în jur de 600 de mii de lei, iar cea mai mare parte din bani ar fi ajuns în buzunarul familiei preşedintelui.

În procesul documentării cazului s-a stabilit că președintele acestei asociații a încheiat un contract de locaţiune a unor încăperi ale grădiniței, pe care le-ar fi transformat în grupe private. Astfel, părinţii copiilor erau forţaţi să achite plăţi suplimentare, iar în cazul în care refuzau, erau obligaţi să părăsească instituţia preşcolară sau erau transferaţi în grupe mai puţin dotate.

Publicitate

Din materialele cauzei reiese că întreaga activitate a AO „Lăstăraş” ar fi fost susţinută şi favorizată de mama preşedintelui asociaţiei, Eugenia Bogașevschi, care este, în prezent, director-adjunct al grădiniţei nr. 199, precum şi de către concubina acestuia, Iana Ceaușceac, care este directorul instituției.

Astăzi, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au desfăşurat percheziţii la domiciliile ex-preşedintelui asociaţiei, precum şi la unii membri ai familiei lui. Printre obiectivele percheziţionate se numără câteva apartamente, ce ar aparţine cu drept de proprietate bănuitului, o bază de odihnă de la Vadul lui Vodă, şcoala privată „Erudio”, dar şi sediul AO „Lăstăraş”. De la faţa locului au fost ridicate probe relevante pentru dosar şi sume importante de bani, în diferită valută, provenienţa cărora urmează a fi stabilită, a anunțat Procuratura Anticorupție.

Anterior, primarul interimar Ruslan Codreanu a solicitat șefei de la Educație să sesizeze oamenii legii în legătură cu iregularitățile depistate la această grădiniță.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal