„Ca tată, ai anumite așteptări de la școală. Și eu doar am s-o spun într-o singură propoziție. Ceea ce în ultimii ani se întâmplă la nivel de infrastructură, procesul de educație la Orizont nu se mai ridică la așteptările mele și ale altor colegi, și ale altor părinți din acea generație. Mai mulți părinți, pe parcursul ultimilor 2-3 ani, și-au mutat copiii la alte școli din Chișinău, datorită unor nemulțumiri. Am vorbit cu foarte mulți părinți”, a declarat Candu.

Amintim că șapte cetățeni turci au fost reținuți pe data de 6 septembrie dimineața de Serviciul de Informații și Securitate. Printre ei se află angajaţi ai Liceului moldo-turc Orizont din Chişinău, printre care directorul filialei Durleşti, directorul filialei Ciocana şi directorul filialei Ceadâr-Lunga. SIS-ul a comunicat ulterior că aceștia ar fi fost o amenințare la securitatea statului și au fost declarați indezirabili și expulzați. Spre seara zilei de 7 septembrie, s-a aflat că aceștia sunt într-un penitenciar din Turcia.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!