„Era sigur că cine pleacă de la Voronin e pierdut în viață”. Dodon îl laudă pe Voronin, chiar dacă comunistul nu-l suferă: A fost cel mai bun președinte

„Era sigur că cine pleacă de la Voronin e pierdut în viață”. Dodon îl laudă pe Voronin, chiar dacă comunistul nu-l suferă: A fost cel mai bun președinte

„Consider că în toți anii de la independență, cel mai bun președinte al Republicii Moldova a fost președintele Voronin. Cu toate că am și momente critice față de el. În 2009, ce s-a întâmplat în ultimul timp, apoi ce se întâmplă acum. Sunt mai multe elemente critice, pentru că, în opinia mea, trebuia să ia unele decizii la timp domnul Voronin. Dar trebuie să recunoaștem că în 27 de ani de independență, Voronin a fost chiar cel mai bun președinte, cu toate că acum nu vrea să discute. Bine, noi nici nu insistăm”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Dumnealui nu poate să treacă încă peste niște lucruri. El încă nu a acceptat pentru el însuși că unul din discipolii săi - trebuie să recunoaștem - a obținut așa rezultat fără acceptul lui. El era sigur că cine pleacă de la Voronin este pierdut în viață. Noi am obținut, și în calitate de partid, avem un rezultat foarte bun al Partidului Socialiștilor, care practic a luat locul Partidului Comuniștilor pe eșchierul politic, și politicianul Dodon, și el acest lucru nu-l poate accepta. Cu regret. Eu nu am nimic împotriva dumnealui”, a spus șeful statului, fost ministru al Economiei în perioada guvernării PCRM.

Amintim că, pe parcursul ultimilor ani, Vladimir Voronin l-a criticat constant pe Igor Dodon.

În vara anului 2017, liderul PCRM l-a descris pe Dodon ca „o tobă goală care vrea să se simtă un președinte adevărat”.

Într-o conferință de presă din februarie 2016, Voronin l-a descris pe Igor Dodon în felul următor: „El e ca o dobă și după mutră și numai plină cu minciuni. Baraban plin de minciuni. Noi știm cine este el, dar el nu știe cine suntem noi, și cât de socialist este”.

În aprilie 2018, Voronin a sugerat că Dodon este un personaj corupt, afirmând că „la tot ce face, el are tarif”.

În această vară, în ajunul Cupei Mondiale din Rusia, liderul PCRM l-a ironzat pe șeful statului pentru vizitele sale frecvente în Federația Rusă. „Fără el campionatul mondial de fotbal din Rusia nu se deschide, nu îl poate nimeni deschide nici Putin, nimeni, dacă nu vine Dodon și el trebuie iarăși s-o șterpelească în Moscova. Cu „klubnika” (tra. - căpșuna) s-a clarificat”, a spus președintele PCRM.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal