Șeful statului consideră că, în urma scrutinului din 24 februarie, Parlamentul va avea trei forțe importante: PSRM, PDM și opoziția de dreapta, repezentată de PAS și PPDA. Totuși, spune Dodon citând sondajele, cea mai puternică forță vor fi socialiștii.

„Există o probabilitate foarte mare ca în a doua jumătate a anului 2019 să fie alegeri anticipate. Consider că Occidentul va încerca să unească din nou dreapta pentru ca partidele pro-europene să guverneze”, a declarat șeful statului în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Acesta a menționat că dacă nu va lua majoritatea parlamentară, PSRM „categoric” nu va face coaliție cu Partidul Democrat sau cu forțele de dreapta. „Sunt două căi: ori alegeri anticipate, ori coaliție cu deputați independenți, dacă vor dori”, a precizat el.

Aseară, în cadrul emisiunii „Puterea de patra” de la N4, democratul Andrian Candu a declarat că nu-și imaginează cum ar putea să stea la aceeași masă cu socialiștii pentru a elabora un program de guvernare. În același timp, Candu nu a exclus o posibilă coaliție cu PAS și PPDA, deși are anumite „suspiciuni de integritate” la adresa lui Andrei Năstase.

Lidera PAS, Maia Sandu, dar și liderul PPDA, Andrei Năstase, au declarat anterior în mod repetat că exclud posibilitatea formării de coaliții atât cu socialiștii, cât și cu democrații.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!