Tot astăzi, ofițerii CNA au fost nevoiți să forțeze ușa pentru a intra în casa lui Dorian Bogașevschi. Și asta pentru că acesta s-a baricadat în locuință, refuzând să se conformeze cerințelor legale. Într-un final, oamenii legii au găsit în casa suspectului jumătate de milion de lei, inclusiv în valută străină, proveniența banilor urmând a fi stabilită. Ofițerii CNA au fost nevoiți să forțeze ușa pentru a intra și în sediul asociației „Lăstăraș”, care se află în curtea grădiniței cu aceeași denumire, de unde au fost ridicate mai multe documente, contracte, înscrisuri și acte contabile. În total, au fost percheziționat opt imobile ale familiei care ar fi transformat grădinița nr. 199 „Lăstăraș” într-o afacere, zece automobile, vile date în chirie, dar și o bază de odihnă la Vadul lui Vodă. În afară de bani, au fost găsite arme.

Amintim că Dorian Bogașevschi a fost reținut ieri de oamenii legii, fiind bănuit că ar fi primit sume enorme de bani de la părinții copiilor care frecventau grădinița respectivă. Acesta ar fi cerut lunar sume cuprinse între 1.200 și 1.400 de lei de la fiecare părinte pentru diferite activități. Suplimentar, părinții erau nevoiți să achite bani pentru alte necesități ale instituției. Dacă aceștia refuzau să se supună cerințelor, fie erau amenințați cu transferarea copiilor în grupe slab dotate, fie chiar cu exmatricularea odraslelor. Autoritățile estimează că prin acest mecanism s-ar fi colectat de la părinți circa o jumătate de milion de lei în fiecare lună.

Potrivit unui comunicat al CNA, oamenii legii urmează să demonstreze dacă banii colectați de la părinți în perioada anilor 2015-2017 au fost utilizați în interes personal sau pentru procesul de educație.

Persoanele care dețin informații relevante în acest caz sau care au avut de suferit sunt îndemnate să se adreseze la Centrul Național Anticorupție.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!