„Vizita la Casa-muzeu este o oportunitate extraordinară de a vedea cuibul care i-a dat aripi și ar probabil cel mai frumos mod de a aduce un omagiu poetului”, a spus Liliana Busuioc.


·       Satul Pererâta se află la 244 de km de Chișinău, în lunca Prutului. Este un loc foarte pitoresc, cu o energetică deosebită.

·       Casa Muzeu Grigore Vieru a fost renovată acum câțiva ani. Camerele casei sunt aranjate cu lucruri care au aparținut familiei sale, dar și alte exponate autentice din anii 1930-1940.

·       În interior s-a păstrat zugrăveala pereților și a tavanului făcută încă de mama marelui poet.

·       Casa-muzeu mai conține o anexă cu expoziția creației lui Grigore Vieru: volume de poezii, manuscrise, fotografii, volume de traduceri și critică literară.


„Vizita la muzeu te poate teleporta în copilăria poetului, iar din povestirile ghidului îți poți imagina cum mergea poetul la păscut vaca pe malul Prutului, cum o aștepta pe mama acasă, ce făceau serile pe cuptorul din căsuță și cum era viața de după război. Doar acasă la el poți înțelege cum i-a apărut sentimentul profund de patriotism care i-a marcat creația și a produs istorie”, povestește autoarea proiectului Rădăcina.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!