„Dosarul se tergiversează pentru că sunt interese. E cusut cu ață albă. Se vrea ca el să fie în politică. Ce eu trebuie să vă spun asta? Voi nu știți? Cine nu știe? Eu nu-s politician și nu vreau să fac speculații politice. Părerea mea e că dosarul se tergiversează intenționat. Pe vremea sovietică un astfel de dosar se examina și se condamna în șase zile”, a declarat Diacov în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8.

Fostul șef al Procuraturii municipiului Chișinău spune că șansele ca Ilan Shor să rămână necondamant sunt foarte mari. 

„Sunt foarte mari șansele. S-a numit expertiză și posibilitatea că ea va da un răspuns dorit este foarte mare. Expertiza contabilă e destul de complicată. Dacă expertul foarte bine jonglează cu fapte și decizii, procurorul poate să citească și să spună: Da, e adevărat”, a mai adăugat Diacov.

Amintim că în iunie 2017 Ilan Shor a fost condamnat de prima instanță la 7 ani și șase luni de închisoare, într-un penitenciar de tip semi-închis. Primarul de Orhei este învinuit de obținerea a circa 5 miliarde de lei de la BEM. În prezent dosarul este la faza de recurs la Curtea de Apel Cahul. Shor se declară nevinovat.

De menționat că Ivan Diacov este fratele președintelui de onoare al Partidului Democrat - Dumitru Diacov.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!