Compania respectivă trebuie să demoleze pereții din interior și să ridice alții noi, să instaleze uși și ferestre, să schimbe acoperișul, să efectueze lucrările de finisare, dar și să amenajeze zona, scrie presa locală. Potrivit contractului, semnat în data de 24 octombrie, lucrările vor costa 8,06 milioane de lei.

Compania din Sângerei, creată în 2008, a câștigat anterior alte licitații organizate de Primăria municipiului Bălți. De exemplu, a reparat rețelele inginerești ale unei școli.

Baia publică din Bălți a rămas părăsită din cauza lipsei banilor pentru lucrările de restaurare. Potrivit sursei citate, acest proiect reprezintă o promisiune a fostului primar Renato Usatîi, care a spus că această clădire va fi reparată în primăvara anului 2017, fapt care nu s-a realizat.

Intenția actualului primar de Bălți, Nicolae Grigorișin, a fost criticată de unii oponenți politici. De exemplu, președintele organizației de tineret Bălți a Partidului Democrat, Alexei Onoico, a calificat inițiativa drept una inutilă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!