„Antiderapantul din stocurile ÎM Regia „Exdrupo”, de 1500 m³, este suficient pentru intervenții pe străzi pentru primele două săptămâni de condiții nefavorabile. Restul necesarului de sare a fost achiziționat și este în drum spre Chișinău”, se mai arată în comunicat.

Totodată, autoritățile menționează că, în caz de necesitate, vor fi contractați agenți economici cu utilaje specializate pentru lucrările de deszăpezire.

Primăria Chișinău a alocat, în vara anului 2017, 12 milioane de lei pentru cumpărarea a zece autospeciale de deszăpezire. Licitația pentru achiziționarea acestora a începutabia în data de 22 octombrie 2018, timpul fiind insuficient pentru a deszăpezi orașul cu utilaje noi începând cu iarna 2018-2019.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!