Networking muzical este un nou concept pe care muzicienii Moldo Crescendo vor să-l aducă la Chișinău. Prin intermediul acestuia, marilor opere ale artei muzicale li se va putea alătura mediul de afaceri din Moldova.

Antreprenorii și managerii sunt invitați să-și petreacă timpul liber și să facă schimb de idei într-un mediu cultural diferit - cu compoziții interpretate la pian de Marcel Lazăr, un pianist tânăr și talentat, care și-a făcut studiile la Universitatea Mozarteum din Salzburg. 

Muzicianul va interpreta mai multe piese compuse între anii 1722 și 2018. 

Concertul va fi dedicat contrastului și modului în care acest fenomen se manifestă în muzică. 

Toți oaspeții evenimentului vor fi serviți cu cafea aromată, asigurată de echipa Kontrast, un grup de companii care lansează un șir de servicii și produse pe piața locală, fiind, de asemenea, distribuitorul exclusiv al cafelei germane Dallmayr.

Concertul va avea loc în sala de conferințe a hotelului Jolly Alon din Chișinău, pe data de 9 noiembrie, ora 18:30. 

Intrarea va avea loc pe bază de invitații, iar în vânzare sunt puse un număr limitat de bilete.Concerte la Soroca și Hâncești + un curs de istoria muzicii 

Pe data de 6 și 8 noiembrie, Moldo Crescendo va oferi două concerte, la Soroca și la Hâncești. De această dată, se va pune un accent și mai mare pe explicații despre compozitor și piesă, concertele fiind întitulate „Moldo Crescendo explică”. 

„Muzicienii sunt siguri că orice om poate îndrăgi muzica clasică dacă o înțelege și o ascultă conștient”, afirmă organizatorii într-un comunicat.

Marcel Lazăr va oferi un curs expres de istoria muzicii, de la Bach până la muzica din zilele noastre, cu explicații și exemplificări la pian. Cele două evenimente au loc la Școala de Muzică, iar intrarea este gratuită. Mai multe detalii le găsiți aici: pentru Soroca și pentru Hâncești


Festivalul Moldo Crescendo a apărut în 2015, la Chișinău, la inițiativa unor tineri muzicieni din Basarabia, care în acel moment își făceau studiile în diferite colțuri ale Europei - Londra, Geneva, Turku, Cluj, București, Moscova ș.a. Vara, în vacanțe, organizau concerte de muzică clasică din dragostea pentru cei de acasă și pentru muzica de calitate.

Din 2015 au dat peste 25 de concerte în 11 localități din Moldova. În 2017, cu proiectul „Bach la Casa de Cultură” au dus muzica lui Bach, Beethoven, Dvorak, Enescu ș.a în nouă case de cultură din Moldova, în unele dintre care muzica clasică nu răsunase niciodată.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!