Un polițist, vinovat de un accident rutier, a mutat cadavrul unui pasager la volan pentru a înșela oamenii legii

Un polițist, vinovat de un accident rutier, a mutat cadavrul unui pasager la volan pentru a înșela oamenii legii

Un polițist de patrulare, care a urcat beat la volan și a comis un accident rutier soldat cu un deces, a încercat să ducă în eroare oamenii legii. Mai exact, până la venirea la fața locului a grupului de cercetare, bărbatul a mutat la volanul automobilului cadavrul respectiv. Procuratura Chișinău a finalizat urmărirea penală pe acest caz, care a avut loc anul trecut, și a expediat dosarul în instanță.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 11 iunie 2017, când poliţistul a urcat beat la volanul unui BMW, având şi doi pasageri la bord. Deplasându-se cu viteză sporită pe traseul R2, din direcția satului Chetrosu, raionul Anenii Noi, în direcția capitalei, acesta s-a angajat într-o depăşire, însă a pierdut controlul volanului. Astfel, a tamponat lateral o altă maşină de model „Toyota Prius”. După impact, BMW-ul a derapat de pe carosabil, s-a inversat și a lovit într-un copac.

În urma impactului, ambele autoturisme au fost avariate, iar unul dintre pasagerii BMW-ului, în vârstă de 26 de ani, militar în cadrul Ministerului Apărării, a fost aruncat pe carosabil și a murit.

Publicitate

Pentru a muşamaliza cazul şi a scăpa de răspundere penală, poliţistul a mutat cadavrul la volan, insistând că victima ar fi condus mijlocul de transport în momentul impactului.

Existând suspiciuni cu privire la circumstanţele expuse de către poliţist, procurorii au dispus efectuarea expertizei ADN în România, la dispoziţia experţilor fiind puse mostre de probe biologice prelevate de la faţa locului. Recent, concluziile experţilor români au confirmat bănuiala procurorilor, fiind constatat că anume poliţistul se afla la volanul maşinii în momentul impactului.

Astfel, după parvenirea rezultatelor expertizei, poliţistul de patrulare a fost reţinut, fiindu-i înaintată învinuirea pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acțiune săvârșită în stare de ebrietate. La demersul procurorului, acesta a fost plasat în arest, iar dacă vina lui va fi demonstrată, el riscă închisoare de la 4 la 8 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani.

Totodată, procurorii examinează şi urmează să dea calificare acţiunilor altor persoane, care au contribuit la ascunderea acestui caz.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal