„Mă simt pregătită”. Hillary Clinton își dorește în continuare să devină președinte

„Mă simt pregătită”. Hillary Clinton își dorește în continuare să devină președinte

Hillary Clinton a venit cu un mesaj ambiguu atunci când a fost întrebată dacă va candida încă o dată la postul de președinte al Statelor Unite. Inițial, aceasta a răspuns negativ la întrebarea jurnalistei de la portalul american Recode, după care a spus că se simte pregătită pentru cea mai înaltă funcție în SUA.

Hillary Clinton a făcut declarații contradictorii atunci când a fost întrebată dacă se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2020.

Inițial, Clinton a răspuns „Nu”, după care a făcut o pauză și a repetat din nou că nu va candida. Un pic mai târziu însă, Clinton pare că s-a răzgândit, scrie The New York Times.

Publicitate

„Eu aș vrea să fiu președinte. Mă simt foarte bine pregătită pentru acest post, după ce am fost opt ani în Senat și după ce am lucrat ca diplomat în Departamentul de Stat”, a spus Clinton.

După ce declarațiile oficialei au fost difuzate în presă, stârnind discuții aprinse pe rețelele de socializare, Kara Swisher - jurnalista care i-a adresat lui Clinton întrebarea cu pricina - a sugerat că reacțiile publicului au fost disproporționate.

„Cu toate că s-ar părea că Hillary Clinton nu exclude că va candida din nou, eu personal cred că ea a vrut să spună că și-ar dori să fie președinte, doar că nu i-ar plăcea să candideze încă o dată”, a declarat Swisher.

Chiar dacă Clinton are mai mulți susținători în rândul democraților americani, unii membri ai partidului ar prefera ca ea să treacă pe plan secund, mai ales în lumina sondajelor care denotă faptul că popularitatea ei a scăzut, scrie The New York Times.

Acuzații de sexism

Hillary Clinton a ripostat celor care au rugat-o să se retragă din viața publică, sugerând că astfel de îndemne sunt „sexiste”. Democrata s-a referit la Al Gore, John Kerry și Mitt Romney - bărbații pe care nimeni nu i-a rugat să plece, chiar dacă ei toți au pierdut la alegeri.

În cele din urmă, Clinton a spus că nu are de gând să vorbească despre șansele sale de a candida, cel puțin nu înainte de încheierea scrutinului din 6 noiembrie, în care americanii își vor alege reprezentanții în Congres.

„Voi face tot ce-mi stă în putință ca să mă asigur că vom avea un democrat în Casa Albă începând cu ianuarie 2021”, a spus Clinton.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal