„Opoziția face tot ce-i stă în puteri, în funcție de capacitățile pe care le are, în funcție de resurse, capacități umane, în măsura în care ne permite guvernarea să activăm. Nu e ușor să activezi cu oameni persecutați, arestați, alungați etc. Fie că suntem în țară, fie în străinătate. Din punctul meu de vedere, opoziția a făcut tot ce i-a fost în puteri privitor la gestionarea situației invalidării votului din Chișinău”, este de părere Năstase.

Referindu-se la populația Republicii Moldova, politicianul crede că alegătorii n-au reușit să-și apere votul popular. „Ar fi trebuit să ieșim mai mulți în stradă. N-am făcut-o, trbuie s-o facem acum, la votul din februarie”, a mai spus Andrei Năstase.

Primarul ales al Chișinăului a declarat că a informat toți partenerii externi despre „arestările și persecutările” membrilor partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”. „Vrem ca oamenii să afle ce se întâmple în Republica Moldova”, a afirmat el.

În cadrul unei emisiuni din data de 25 octombrie, șeful statului criticat activitatea opoziției de dreapta, în sensul în care consideră că aceasta are o prestație slabă pe arena politică. Dodon a sugerat că Maia Sandu și Andrei Năstase nu au profitat din plin de decizia de invalidare a rezultatelor alegerilor locale din Chișinău, unde liderul PPDA a obținut majoritatea voturilor în turul II de scrutin.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!