Noul MacBook de la Apple este primul laptop de acest gen care are un ecran ce folosește tehnologia Retina. 

MacBook Air 2018 este foarte subțire și foarte ușor - cântărește doar 1,23 kilograme. Este primul model care dispune de Touch ID, ceea ce înseamnă că utilizatorul poate folosi atingerea cu degetul pentru a debloca dispozitivul sau pentru a face plăți online cu Apple Pay. 

Ecranul de 33,7 centimetri conține peste patru milioane de pixeli și are cu 48% mai multă culoare față de generațiile anterioare ale MacBook Air. Dispozitivul folosește procesoare mai rapide, fiind mai subțire și mai ușor decât modelele anterioare. 

Per ansamblu, noul MacBook Air este cu 17% mai mic ca volum și cu 10% mai subțire în comparație cu modelul anterior. 

Potrivit Apple, durată de viață a bateriei MacBook Air este de 13 ore, prin urmare, laptopul poate fi folosit o zi întreagă fără a fi reîncărcat. 

De asemenea, Apple afirmă că noul Air este cel mai „ecologic” laptop, carcasa acestuia fiind făcută din aluminiu reciclat. 
MacBook Air are două porturi Thunderbolt 3, o versiune îmbunătățită a USB-C care poate fi folosită pentru conectarea atât a încărcătorului cât și a altor dispozitive. 

Prețul inițial va fi de 1.199 de dolari în Statele Unite și aproximativ 1.300 de euro în Europa. În lei moldovenești, asta ar fi 22.272 de lei (cursul BNM pentru 31 octombrie 2018)

MacBook Air 2018 va fi scos la vânzare la 7 noiembrie, iar rezervările se pot face acum. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!