Wizz Air

Începând cu 1 noiembrie, pasagerii Wizz Air vor avea dreptul să aducă la bord un singur bagaj de mână gratuit. Acesta trebuie să aibă o dimensiune de 40 x 30 x 20 de cm, urmând a fi așezat sub scaunul din față.


Pasagerii care au achiziționat Wizz Priority (îmbarcare prioritară), taxă care variază între 5 și 25 de euro, vor putea lua suplimentar un bagaj de cală de cel mult 10 kg, cu dimensiunile 55 x 40 x 23 de cm.

Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu, puteți adăuga, în schimbul unei taxe, cel mult șase valize. Puteți vedea prețurile AICI.

Un adult care călătorește cu un bebeluș are dreptul să aducă gratuit un bagaj de mână suplimentar, cu dimensiunile 40 × 30 × 20 cm.

Ryan Air

Începând cu 1 noiembrie, și compania Ryan Air a impus noi condiții în politica de bagaje. Toți pasagerii au dreptul să aducă la bord un singur bagaj mic, cum ar fi o geantă de mână, una pentru laptop sau un rucsac, care trebuie să intre sub scaunul din față. Dimensiunile sunt de 40 x 20 x 25 de cm. Dacă geanta va fi mai mare, veți fi nevoit să achitați o taxă de 25 de euro.


Dacă achiziționați îmbarcare prioritară, care costă cel puțin 6 euro, puteți să luați la bord bagajul de mână mic și unul mai mare, de cel mult 10 kilograme, care poate fi depozitat în spațiul pentru bagaje de deasupra scaunelor.

Pasagerii fără prioritate, care nu au rezervare cu bagaj inclus, au posibilitatea să achiziționeze acest serviciu la biroul de bagaje de la aeroport, la un preț de 20 de euro, sau la poarta de îmbarcare, în schimbul sumei de 25 de euro. Bagajul respectiv îl veți primi pe banda de bagaje din aeroportul de destinație.

Totodată, pentru bebelușii cu vârsta cuprinsă între 8 și 23 de luni, care călătoresc în brațele unui adult, este permis un singur bagaj, de cel mult 5 kg.

Blue Air

Și în cazul companiei Blue Air, pasagerii pot lua în cabină un singur bagaj de mână, de cel mult 10 kg. Dimensiunile sunt însă de 55 x 40 x 23, mai mari decât în cazul Wizz Air sau Ryan Air. Dacă geanta va fi mai mare sau mai grea, veți fi nevoit să plătiți o taxă de 65 de euro, iar aceasta va fi transferată la cală. Doar pasagerii „Premium” pot lua în cabină și o poșetă de mici dimensiuni.

De asemenea, puteți lua 4 bagaje de cală. Acestea trebuie să aibă o greutate de până la 20 de kg sau până la 32 de kg. Dimensiunile sunt de 100 x 80 x 30 de cm. Prețul variază între 10 și 60 de euro per valiză. Vedeți taxele AICI.

Pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani se acceptă gratuit transportul unui bagaj de cală dacă însoțitorul are un bilet emis în familia tarifară Light, Clasic (20 de kg) sau Premium (32 de kg).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!