Maia Sandu, despre negocierile cu PL: „Suntem deschiși pentru alte partide”. Viitorul bloc electoral va fi însă semnat doar de PAS și PPDA

Maia Sandu, despre negocierile cu PL: „Suntem deschiși pentru alte partide”. Viitorul bloc electoral va fi însă semnat doar de PAS și PPDA

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a declarat că blocul electoral pentru alegerile parlamentare va fi semnat doar de două formațiuni politice – PAS și Partidul Platforma DA. Totuși, în listă s-ar putea regăsi persoane din alte partide. „În continuare suntem deschiși pentru alte partide politice, care au potențiali candidați onești și care se bucură de încrederea cetățenilor”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova. Asta după ce, miercuri seara, liberalii au anunțat că cheamă PAS, PPDA și PLDM la masa negocierilor.

„Nu am reușit să văd comunicatul PL. Cu câteva ore în urmă am fost contactați de oficiul PL și am fost chemați la o întâlnire. O să discutăm. Noi reiterăm disponibilitatea noastră de a participa într-o singură echipă, dar nu se schimbă condițiile de participare. Dacă vrem să corectăm lucrurile, trebuie să începem de la oameni onești în politică. Sunt bineveniți candidații, oameni care s-au afirmat, care au demonstrat că sunt corecți. Pentru noi importantă este calitatea oamenilor și încrederea pe care cetățenii o au în ei. O să vorbim cu colegii și o să vedem în ce format și cine va merge la această discuție. E spațiu pentru toată lumea. Și pentru unioniști, și pentru cei din centru-dreapta”, a declarat Maia Sandu.

Liderul PAS a spus că blocul electoral va fi semnat, totuși, doar de PAS și PPDA. „PLDM și alte partide sunt binevenite cu potențiali candidați. Nu contează formalitatea cine semnează, cum semnează. Contează cine intră în această listă. Se lucrează la definitivarea listelor. Ține de activitatea parlamentului curat, o inițiativă independentă. Cei care și-au exprimat dorința de a concura pentru a ajunge în echipa noastră au depus dosarele, încă nu au fost anunțate rezultatele. Și, nu în ultimul rând, urmează să lucreze comisia de meritocrație. Am transmis și eu dosarul, am completat chestionarul pentru parlamentul curat. Așteptăm rezultatele. Același lucru l-a făcut și Andrei Năstase”, a mai spus președintele Partidului Acțiuneși Solidaritate.

Publicitate

PAS și PPDA au anunțat că blocul electoral se va numi „ACUM”. În data de 3 noiembrie curent, partidele vor anunța angajamentele față de cetățeni în cazul în care vor ajunge la guvernare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal