„Nu am reușit să văd comunicatul PL. Cu câteva ore în urmă am fost contactați de oficiul PL și am fost chemați la o întâlnire. O să discutăm. Noi reiterăm disponibilitatea noastră de a participa într-o singură echipă, dar nu se schimbă condițiile de participare. Dacă vrem să corectăm lucrurile, trebuie să începem de la oameni onești în politică. Sunt bineveniți candidații, oameni care s-au afirmat, care au demonstrat că sunt corecți. Pentru noi importantă este calitatea oamenilor și încrederea pe care cetățenii o au în ei. O să vorbim cu colegii și o să vedem în ce format și cine va merge la această discuție. E spațiu pentru toată lumea. Și pentru unioniști, și pentru cei din centru-dreapta”, a declarat Maia Sandu.

Liderul PAS a spus că blocul electoral va fi semnat, totuși, doar de PAS și PPDA. „PLDM și alte partide sunt binevenite cu potențiali candidați. Nu contează formalitatea cine semnează, cum semnează. Contează cine intră în această listă. Se lucrează la definitivarea listelor. Ține de activitatea parlamentului curat, o inițiativă independentă. Cei care și-au exprimat dorința de a concura pentru a ajunge în echipa noastră au depus dosarele, încă nu au fost anunțate rezultatele. Și, nu în ultimul rând, urmează să lucreze comisia de meritocrație. Am transmis și eu dosarul, am completat chestionarul pentru parlamentul curat. Așteptăm rezultatele. Același lucru l-a făcut și Andrei Năstase”, a mai spus președintele Partidului Acțiuneși Solidaritate.

PAS și PPDA au anunțat că blocul electoral se va numi „ACUM”. În data de 3 noiembrie curent, partidele vor anunța angajamentele față de cetățeni în cazul în care vor ajunge la guvernare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!