Amnesty International: Condamnăm acțiunile draconice ale partidului de guvernare. Activismul civic, pe cale de a fi criminalizat

Amnesty International: Condamnăm acțiunile draconice ale partidului de guvernare. Activismul civic, pe cale de a fi criminalizat

Avocatul Poporului pentru protecţia drepturilor copilului, Maia Bănărescu a fost audiată la inițiativa PDM în plenul Parlamentului pe subiectul implicării elevilor unui liceu din capitală, într-o acțiune „politică mizerabilă”. Astfel, Amnesty International condamă atacurile asupra sa dar și a voluntarilor și activiștilor săi, „regizate de către partidul de guvernământ și actorii afiliați acestuia”.

Audierea avocatului poporului s-a axat pe cazul care a avut loc la 18 octombrie curent. Atunci când o organizație neguvernamentală a organizat o lecţie publică la care elevii liceului „Lucian Blaga” din capitală au mimat că cer autorităților moldovenești să-i întoarcă în ţară pe cetățenii turci. Suntem profund îngrijorați de atacurile continue asupra colegilor noștri din Moldova, dar și asupra drepturilor omului din țară. Acest atac poate fi calificat ca o încercare a autorităților, prin intermediul mass mediei afiliate, de a transfera atenția de la îndepărtarea forțată a celor 7 cetățeni turci din Moldova în Turcia, fapt care violează obligațiile internaționale ale Republicii Moldova în domeniul drepturilor omului – astfel defăimând activitatea apărătorilor drepturilor omului în țară”, a declarat Denis Krivosheev, Director Adjunct Amnesty International pentru regiunea Europa de Est și Asia Centrală.

Amnesty International cere încetarea persecuției directoarei liceului „Lucian Blaga”, dar și a Apărătorilor Drepturilor Omului, inclusiv din rândul tineretului și copiilor.

Publicitate

„Regretăm că persoanele responsabile de protecția copilului aplică standarde duble privind legislația în cazul societății civile și a partidelor politice. Condamnăm acțiunile draconice ale partidului de guvernare, care dorește modificarea legislației, folosind ca și argument acțiunile societății civile incomode pentru guvernare. Cerem încetarea persecuției directoarei liceului „Lucian Blaga”, care nu a depășit limitele legislației în domeniul libertății de exprimare și asociere. Solicităm autorităților RM să înceteze imediat persecuția Apărătorilor Drepturilor Omului, inclusiv din rândul tineretului și copiilor”, se arată în comunicatul Amnesty International.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal