Liderul PL a mai spus că a vorbit ieri cu asistenta Maiei Sandu, care i-a transmis că o va înștiința pe lidera PAS despre faptul că o caută Mihai Ghimpu. Liberalul susține că aceasta încă nu a revenit cu vreun semn.

Se întâmplă după ce ieri, liberalii au publicat un comunicat de presă în care anunță că sunt gata de a negocia cu reprezentanții Mișcării de rezistență națională „ACUM”, formată din PAS, PPDA și PLDM.

Ghimpu susține că există o „necesitate imperativă” de a demara procesul de negociere cu cele trei partide proeuropene în vederea coordonării de a fi înaintat și susținut un singur candidat pe fiecare circumscripție uninominală, din partea acestor formațiuni.

Urmăriți mai jos toate declarațiile făcute astăzi la acest subiect de Mihai Ghimpu.


De cealaltă parte, Maia Sandu a declarat aseară că blocul electoral pentru alegerile parlamentare va fi format doar din PAS și PPDA. Totuși, spune ea, în listă s-ar putea regăsi persoane din alte partide: „În continuare suntem deschiși pentru alte partide politice, care au potențiali candidați onești și care se bucură de încrederea cetățenilor”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!