Potrivit Innei Șupac, în data de 6 septembrie 2018, postul Publika TV a răspândit mai multe reportaje în care se spune că diplomații moldoveni de la Berlin sunt amenințați cu moartea și că copiilor funcționarilor li se va tăia capul, iar aceste acuzații ar fi de la persoane care ar avea legături și ar face parte din aceeași organizație din care sunt și acei cetățeni turci expulzați din Republica Moldova. Mai mult, în acele reportaje se spune că Ambasada, dar și întreg corpul diplomatic moldovenesc, a fost evacuat la solicitarea forțelor de ordine germane. 

Președintele fracțiunii PCRM din Parlament afirmă că pe data de 14 septembrie a trimis o solicitare pe numele ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu mai multe întrebări despre situația Ambasadei R. Moldova de la Berlin.

„Pe 24 octombrie am primit un răspuns semnat personal de ministrul Ulianovschi, în care mi s-a răspuns că ambasadorul Republicii Moldova la Berlin, Oleg Serebrian, a luat decizia unilaterală de a sista temporar, pe durata protestelor din ziua respectivă, a activității misiunii diplomatice. De asemenea, potrivit informațiilor oferite de ambasador, niciunul din colaboratorii misiunii și membrii familiilor lor nu au primit amenințări personale”, a declarat Șupac.

„Întrebarea mea față de CCA e următoarea: ce măsuri a întreprins CCA-ul față de postul Publika TV și proprietarul acestuia, Vlad Plahotniuc, pentru răspândirea unor știri false?”, a întrebat deputata, solicitând atât un răspuns în scris, cât și unul în plenul Parlamentului.

Amintim că, la data de 14 septembrie curent, Ambasada Republicii Moldova în Germania a dezmințit informațiile apărute în presă, conform cărora diplomații moldoveni aflați la Berlin ar fi fost amenințați în timpul protestelor legate de decizia autorităților moldovene de a-i expulza pe cei șapte angajați ai liceului „Orizont”.

În aceeași zi, Inna Șupac îi adresa ministrului de Externe întrebările legate de presupusele amenințări.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!