PLDM va decide pe 11 noiembrie cum va merge în alegeri. Deliu: „Am discutat crearea unui bloc cu PAS și PPDA, dar ne-au invitat ca oaspeți”

PLDM va decide pe 11 noiembrie cum va merge în alegeri. Deliu: „Am discutat crearea unui bloc cu PAS și PPDA, dar ne-au invitat ca oaspeți”

PLDM încă mai așteaptă să ajungă, alături de PAS și PPDA, la o înțelegere în privința participării la scrutinul electoral din februarie, spune președintele formațiunii, Tudor Deliu. Potrivit deputatului, partidul său va mai analiza participarea la evenimentul de lansare a blocului electoral. El a reunoscut însă că partidele de opoziție propun PLDM-ului să se alăture doar cu o serie de candidați pe listele de vot, nu și să formeze o echipă.

„Noi, PLDM, am primit invitația oficială de a participa la eveniment (n.r. - lansarea angajamentelor „ACUM”. Nu am expediat răspunsul încă, mâine vom decide la Biroul Politic cum vom participa la eveniment. Vreau să vă spun că ne-am întâlnit cu PAS și PPDA și am discutat crearea unui bloc din trei partide cu drepturi depline, dar nu am ajuns la un numitor comun. Discuțiile continuă încă. Mai avem timp. Se vede că am fost invitați ca oaspeți și nu ca membri cu drepturi depline. Nu aduce ziua cât aduce ceasul”, a spus Deliu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

El a pomenit că partidul său a fost alături de opoziția extraparlamentară începând cu 2016. „Am fost împreună atât în prezidențiale, cât și la locale. Am demonstrat că putem lucra în echipă. Ei vor ca blocul să fie constituit doar din două partide. Nu ne temem de filtre. PLDM deja s-a salubrizat, s-a filtrat. Azi în PLDM sunt doar cei care au rezistat, sunt oameni cinstiți, oameni integri. Cred că la acest capitol nu avem probleme”, a mai adăugat deputatul.

Publicitate

Deliu susține că PAS și PPDA le-au propus să delege persoane pe lista de vot. „Participarea cu câteva persoane pe liste, fără a fi persoană juridică, în cadrul blocului, înseamnă că nu ești concurent electoral. Iar fără de asta nu te bucuri de anumite privilegii în Parlament. Astfel, am convenit că modul de participare a PLDM în alegeri, ca concurent electoral sau nu, va fi luată pe 11 noiembrie la Consiliul Politic Național”, a conchis Deliu.

Amintim că anterior liderul PAS, Maia Sandu, a spus că blocul electoral va fi semnat doar de PAS și PPDA. „PLDM și alte partide sunt binevenite cu potențiali candidați”, a spus politiciana.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal