„Noi, PLDM, am primit invitația oficială de a participa la eveniment (n.r. - lansarea angajamentelor „ACUM”. Nu am expediat răspunsul încă, mâine vom decide la Biroul Politic cum vom participa la eveniment. Vreau să vă spun că ne-am întâlnit cu PAS și PPDA și am discutat crearea unui bloc din trei partide cu drepturi depline, dar nu am ajuns la un numitor comun. Discuțiile continuă încă. Mai avem timp. Se vede că am fost invitați ca oaspeți și nu ca membri cu drepturi depline. Nu aduce ziua cât aduce ceasul”, a spus Deliu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

El a pomenit că partidul său a fost alături de opoziția extraparlamentară începând cu 2016. „Am fost împreună atât în prezidențiale, cât și la locale. Am demonstrat că putem lucra în echipă.  Ei vor ca blocul să fie constituit doar din două partide. Nu ne temem de filtre. PLDM deja s-a salubrizat, s-a filtrat. Azi în PLDM sunt doar cei care au rezistat, sunt oameni cinstiți, oameni integri. Cred că la acest capitol nu avem probleme”, a mai adăugat deputatul. 

Deliu susține că PAS și PPDA le-au propus să delege persoane pe lista de vot. „Participarea cu câteva persoane pe liste, fără a fi persoană juridică, în cadrul blocului, înseamnă că nu ești concurent electoral. Iar fără de asta nu te bucuri de anumite privilegii în Parlament. Astfel, am convenit că modul de participare a PLDM în alegeri, ca concurent electoral sau nu, va fi luată pe 11 noiembrie la Consiliul Politic Național”, a conchis Deliu.

Amintim că anterior liderul PAS, Maia Sandu, a spus că blocul electoral va fi semnat doar de PAS și PPDA. „PLDM și alte partide sunt binevenite cu potențiali candidați”, a spus politiciana.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!