FOTO. Au renunțat la o afacere de succes în Moldova și au construit o pensiune rustică în Italia. Află povestea celor doi moldoveni

FOTO. Au renunțat la o afacere de succes în Moldova și au construit o pensiune rustică în Italia. Află povestea celor doi moldoveni

Dacă nu ți-ai făcut încă planuri pentru următoarea vacanță fii atent aici: Ce spui de o pensiune creată de o familie de moldoveni care se afla între Roma și Florența (Italia) la numai o oră și jumătate fiecare? Poți vizita ambele orașe fiind cazat la Agriturismo „La Talpa”, iar locul îți oferă atât priveliști de neuitat, cât și experiențe ecologice, gastronomice și de turism extraordinare. Olesea și Viorel Talpa, fondatorii unui restaurant cu bucate tradiționale la Chișinău, au reușit să facă murături, să scoată pui și să crească anghinare și departe de casă, scrie EA.md.

Totul depinde cum privești viața

„Decizia pe care am luat-o și acum apasă cu nostalgie de momentele care le-am petrecut alături de oamenii care ne-au călcat pragul restaurantului. Adevărul e că amintirile frumoase mereu îți lasă un sentiment de dor…. Probabil așa sunt alegerile: mereu ai ceva de lasat și altceva de găsit nou. Noi am lăsat o mulțime de prieteni din Chișinău, o afacere pe care o ridicasem de la zero, rude și un oraș drag pentru o aventură. Am găsit în Italia multe provocări: e ceva ce nu am mai făcut și asta e frumos. Deci totul depinde de felul cum privești în viață”, povestește Olesea Talpa.

Publicitate
...

Sub soarele Toscanei

...

N-am visat vreodată să facem agroturism

„Viorel se ocupă de grădină: creștem legumele noastre, fructe, olive pentru ulei… toate ulterior se pun în vânzare, se folosesc la micul dejun sau la cinele pentru oaspeți. Avem și animăluțe, păsări: cal, capre, găini, cucoși, gâște, pisici, câine. Pentru oaspeții care au trăit toată viața în oraș, descoperind animaluțele sunt foarte fericiți și îi privesc ore în șir. Eu mă ocup de oaspeți, le gătesc micul dejun, împreună cu Viorel facem cinele. Afară la grătar gătim carne, pește, paste. În general bucătăria italiană este foarte simplă și au produse mega gustoase. Îi răsfățăm pe oaspeți cum putem mai bine. Toți se simt ca acasă și revin în weekend-uri destul de des, chiar și italienii”, a mărturisit Olesea.

...

Italienii nu se grăbesc nicăieri niciodată

...

E mai ușor când ai pe cineva acolo

„Celor care se aventurează să pornească pe un asemenea drum le recomandăm să fie foarte uniți ca familie. E foarte important acest aspect. Ești înconjurat doar de oameni străini și te ai doar pe tine și cealaltă jumătate.E mai ușor să te încadrezi într-o altă societate dacă ai pe cineva pe care te poți baza (rude, prieteni). În cazul nostru ne-a ajutat enorm sora lui Viorel, care e stabilită în Italia. Cred că moldovenii ar trebui să învețe ceva foarte important de la italieni: să se iubească pe sine insasi un pic mai mult! Moldoveanul e mai chinuit cumva, uită să mănânce… nu mai zic să respecte ora mesei”, ne îndeamnă Olesea Talpa.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal