„Atunci când se ascund sumele cheltuite pentru reședința de la Condrița, se conturează suspiciuni grave de integritate sau chiar corupție. Funcția de Președinte al țării presupune exercitarea rolului de garant al Constituției. Este inadmisibil acest efort continuu din partea Președinției și a Cancelariei de Stat de a ascunde informații de interes public și, dincolo de asta, lipsa de reacție din partea autorităților competente”, scrie în declarația semnată de către echipa CPR. 

În luna august, CPR a solicitat de la Președinție informații detaliate despre renovarea vilei prezidențiale de la Condrița: „ce lucrări de reparație au fost efectuate, care au fost costurile totale, cum a fost selectată compania care a prestat serviciile și, mai ales, din ce fonduri au fost susținute” lucrările.

Pe data de 16 octombrie, Ruslan Flocea, secretarul general al Aparatului Președintelui, a declarat că instituția prezidențială nu poate oferi informațiile solicitate. Nici Cancelaria de Stat nu le-a transmis reprezentanților CPR informațiile solicitate. Marți, CPR a făcut apel către Autoritatea Națională de Integritate, instituția împuternicită să efectueze verificări legate de averile demnitarilor și ale funcționarilor publici. 

De menționat că, pe 26 iulie 2017, președintele RM Igor Dodon a organizat o conferință de presă pe teritoriul vilei prezidențiale de la Condrița, renovată în vara acelui an. Șeful statului a refuzat să spună jurnaliștilor cât a costat reparația vilei prezidențiale. „A fost făcut totul „cosmetic”. Nu s-a renovat nimic serios. Mobilier nu am cumpărat. Am adus televizorul de la Buiucani”, a spus atunci Dodon.