Protestul a fost anunțat pe rețelele de socializare de către Eugenia Ghinda, o cetățeană a Republicii Moldova stabilită în Italia, care a ajuns în atenția mass-media după o discuție pe care a avut-o în direct cu vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber. Discuția a pornit din cauza concertului pe care simpatizanții partidului l-au organizat la Veneția pe 21 octombrie curent. 

„Acolo, când ne-am întâlnit cu Marina Tauber, a fost un protest cu dușmanul în față. Ei au adus acele 5 femei de la Orhei, se vede că plătite tot din banii noștri, și ele s-au pus acolo, iar mesajul nostru nu a fost auzit. De data aceasta, am pregătit megafon, vom fi bine organizați și mă gândesc că va fi și mai multă lume. După Veneția, sper că oamenii se vor trezi. Noi ne adunăm la 12.30”, a scris Eugenia Ghinda, referindu-se la manifestația programată pentru 18 noiembrie. 

De remarcat că Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna, o organizație care se află sub umbrelă Partidului Șor, nu a precizat deocamdată nici ora, nici locul exact unde se va desfășura concertul. Potrivit anunțului, la concert va cânta interpreta Anastasia Lazariuc. 

Citiți de asemenea: Vicepreședinta Partidului Șor, întâmpinată de un grup de protestatari în Italia