Cei doi fii ai jurnalistului l-au descris ca fiind „curajos, generos şi puternic”, într-un interviu oferit postului de televiziune american CNN. Aceştia au vorbit despre impactul pe care l-a avut dispariţia jurnalistului asupra familiei şi au făcut un apel autorităţilor pentru a rezolva cazul şi a returna corpul lui Khashoggi.

„Sper că orice i s-a întâmplat nu a fost dureros, sau sper că a fost rapid. Sper că a avut o moarte paşnică”, a declarat Abdullah Khashoggi, în vârstă de 33 de ani.

Autorităţile turce consideră că jurnalistul a fost ucis de către o echipă de criminali trimisă de Administraţia de la Riyad şi caută încă corpul acestuia. La începutul săptămânii trecute, oficialii au transmis că cel mai probabil, corpul lui Khashoggi a fost dezmembrat şi dizolvat în acid.

„Nu putem să avem o încheiere fără corpul tatălui nostru. Tot ce ne dorim acum este să îl îngropăm în Al-Baqi (cimitir, n.red) din Medina, alături de restul familiei sale”, a declarat Salah, în vârstă de 35 de ani.

Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.