„Mi-a fost clar din 7 iunie (n.r. - 2015, când Platforma DA și PL au organizat două mitinguri în același timp), când s-au ridicat ei împotriva noastră, că n-o să fie între noi bloc. Bloc înseamnă o singură listă din 3-4 partide. Noi vorbim de coordonarea circumscripțiilor, adică susținerea candidaților așa încât noi să nu ne mâncăm și să ne batem, ca să treacă socialistul sau PD-istul. Noi PL mergem aparte. Avem 51 de circumscripții și noi solicităm să ne așezăm la masa de negocieri. Vă anunț că ei au dat curs invitației noastre”, a declarat Ghimpu. 

Totuși, liderul PL rămâne ferm pe poziția de a nu trece prin filtrele PAS și PPDA. „Este lege despre asta, e scris în Constituție?”, s-a întrebat retoric deputatul.

Amintim că liberalii au chemat PAS, PPDA și PLDM la masa negocierilor pe 31 octombrie. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Biroului Politic al PL din 30 octombrie. Ulterior, Maia Sandu a spus că deși nu-i primește pe liberali în bloc, „e spațiu pentru toată lumea” la masa de negocieri. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!