Procurorii au descoperit că „business-ul” era coordonat de cinci bărbați, printre care și doi condamnați, cu vârsta cuprinsă între 25 și 38 de ani, iar întreaga „afacere” a durat aproximativ patru luni.

Condamnații coordonau activitatea prin telefoanele mobile pe care le dețineau ilegal în închisori. Astfel, o parte din suma bănească destinată pentru procurarea drogurilor era transferată pe contul de telefonie mobilă a organizatorilor care se aflau în penitenciare.

Ulterior, aceștea comunicau intermediarilor despre cantitatea de droguri care urmeză să o pregătească și suma bănească care urmează să o primească de la cumpărător.  

Procurorii au dat buzna peste făptași când aceștia încercau să vândă substanțele narcotice. Au fost depistate și ridicate telefoane mobile, cartele SIM, droguri, utilaje artizanale de consumare a drogurilor, mijloace bănești obținute în urma comiterii infracțiunii. Actualmente, trei dintre suspecți sunt reținuți, iar celorlalte două persoane care se află în penitenciar, urmează a li se înainta acuzarea. Dacă  vor fi găsiți  vinovați, suspecții  riscă  pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.