Pe o fotografie realizată de Europa Liberă la Ștefan Vodă apare un panou publicitar, la margine de drum, cu textul „Restabilirea colhozurilor” și cu imaginea unei femei tractoriste.

Amintim că de Ziua Independenței, Șor le-a vorbit orheienilor despre un viitor mai bun. „Vom face o nouă viață: drumuri, lucru pentru fiecare, poporul va fi la putere, o economie puternică și vom ridica colhozuri. Totul pentru economia patriei noastre”, a promis primarul.

La început de octombrie, colhozurile au mai apărut încă o dată în discursul lui Șor, când primarul de Orhei a vorbit despre un nou program economic pentru „renașterea satului moldovenesc”. „Statul va dota colhozurile cu tehnică, semințe, credite pe termen lung. Optăm pentru revenirea la sistemul de achiziții de stat a producției agricole. Statul să se ocupe de livrarea produselor agricole și export”, a arătat liderul Partidului Șor, menționând că această idee este susținută de majoritatea oamenilor cu care a discutat până acum.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!