Ce încălcări cad sub amnistia migrațională anunțată de Rusia. Iată când va fi pusă în aplicare

Ce încălcări cad sub amnistia migrațională anunțată de Rusia. Iată când va fi pusă în aplicare

Începând cu luna ianuarie 2019, Federația Rusă ar urma să dea startul unei noi etape de amnistie pentru migranții moldoveni. Despre asta a anunțat șeful statului, Igor Dodon, care a spus că aproximativ 180 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care muncesc în Rusia ar urma să beneficieze această inițiativă.

Mai exact, moldovenii care au încălcat unele prevederi din legislația migrațională rusă vor avea posibilitatea să scape de sancțiunile impuse în acest sens. Este vorba despre articolele 26 și 27 din Legea federală Nr. 114. Acestea prevăd, de exemplu, interdicția de intrare în Rusia dacă au fost oferite conștient informații false despre persoana sa sau scopul vizitei în Federația Rusă, dacă au fost prezentate acte false sau dacă nu s-a respectat termenul de ședere prevăzut de legislația rusă.

„În martie 2017, în urma discuțiilor cu dl Putin, a fost anunțată o etapă de amnistiere a migranților noștri și câteva zeci de mii de cetățeni au putut să-și rezolve problemele create în urma încălcărilor legislației migraționale ruse. Câteva zeci de mii, este vorba de 30 de mii de oameni, au beneficiat de amnistie. Dar asta se referă la art 26. Și foarte mulți cetățeni s-au adresat cu rugămintea să se facă amnistiere și pe art. 27. În urma discuțiilor care au avut loc, începând cu 1 ianuarie, începe următoarea etapă de amnistiere a migranților pe art 27 și, din nou, pe art 26, pentru cei care n-au reușit data trecută”, a spus Igor Dodon.

Publicitate

Președintele a mai anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că în următoarele 10-15 zile Federația Rusă urmează să elaboreze și să anunțe mecanismul de amnistiere. „În 24 și 25 noiembrie am planificate întrevederi cu diaspora de la Moscova și Sankt Petersburg, unde acest mecanism va fi explicat detaliat, pentru ca de la 1 ianuarie peste 180 de mii moldoveni care au la moment încălcări ale legislației Federației Ruse să poată profita de această etapă de amnistiere”, a adăugat șeful statului.

Prevederile articolului 26 din legea respectivă le puteți găsi AICI, iar cele din articolul 27 – AICI.

https://docs.google.com/viewer?url=http://st.interakt.md/storage/documents/2018%2F11%2Famnistia2852.docx&embedded=true

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal