Astfel, dacă, de exemplu, în Cehia sunt nece­sare doar trei proceduri şi 60 de zile pentru ca un mic consumator să fie conectat la reţeaua din Praga, atunci un consumator comer­cial din Chişinău are de îndeplinit 6 pro­ce­duri care durează în total 87 de zile pentru a fi conectat la reţeaua de energie. În Bul­ga­ria, deşi nu­mărul de proceduri este același, numărul de zile de aşteptare este mai mare. În România, ambii indicatori sunt mai mari decât în Republica Moldova, scrie zfcorporate.ro.

Studiul Doing Business a devenit un reper în ceea ce priveşte calitatea mediului de afaceri dintr-o anumită ţară, specialiştii Băncii Mondiale analizând mai multe as­pecte cum ar fi uşurinţa de a începe o afa­cere, cât de grea este misiunea de a obţine avize de construcţii, înregistrarea unei pro­prie­tăţi, obţinerea unui credit, plata taxelor sau rezolvarea unei insolvenţe. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!