Primăria cumpără autospeciale rusești, în timp ce Moscova donează astfel de automobile

Primăria cumpără autospeciale rusești, în timp ce Moscova donează astfel de automobile

Primăria Chișinău a anunțat că a cumpărat zece automobile de model „Kamaz” din Rusia, pentru care a plătit peste 16 milioane de lei. Marți, șeful statului, Igor Dodon, a spus că Rusia va dona țării noastre mai multe autospeciale de același model. Contactați de AGORA, reprezentanții Președinției au spus că este vorba de automobile diferite și că pentru cele oferite de Moscova nu se va plăti niciun leu.

„Conform adresării anterioare, Federația Rusă a luat decizia și oficial va fi transmis în următoarele săptămâni primul lot de tehnică specială pentru municipalitățile din Republica Moldova. Este vorba de ajutor nerambursabil, nu este vorba de procurare. Este vorba de automobile „Kamaz”, care vor fi repartizate pentru orașele și municipalitățile din RM gratis. În contextul noului sezon de iarnă, este necesar practic în fiecare oraș, chiar și în Chișinău am auzit că au probleme cu tehnica specială. Sunt convins că această tehnică este așteptată”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

Ulterior, Primăria Chișinău a emis presei un comunicat prin care a anunțat că a cumpărat zece autospeciale rusești de model „Kamaz” în valoare de 16,6 milioane. „Autospecialele sunt multifuncționale, dotate cu lopată și perie, putând fi utilizate atât pentru deszăpezire, cât și pentru lucrările de întreținere a drumurilor. Noile utilaje vor permite deszăpezirea obișnuită, prin împrăștierea de nisip și sare, dar și prin utilizarea antiderapantului lichid. Lotul de tehnică este achiziționat în bază de licitație, iar primele unități urmează să fie aduse la Chișinău pe parcursul acestui an”, se arată în comunicat.

Publicitate

Contactat de AGORA, consilierul președintelui, Maxim Lebedinschi, a spus că automobilele anunțate de Igor Dodon nu sunt cele care care au fost cumpărate de municipalitate. „Este vorba despre 12 automobile noi care sunt utilate pentru necesitățile orășenești. Ele sunt dotate astfel încât să afle implicate la lucrările de deszăpezire, spălarea străzilor, evacuarea gunoiului. Nu cunosc cum vor fi repartizate, dar vor fi distribuite pe întreg teritoriul țării, poate în Chișinău, în centre raionale. Aceste automobile nu sunt procurate din bani bugetari, este o donație din partea Federației Ruse. A fost o hotărâre de Guvern sau o dispoziție a președintelui Rusiei și au fost alocate surse financiare din partea Guvernului Federației Ruse”, a spus Maxim Lebedinschi.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal