După ce au aprobat o serie de subiecte, printre care și demisii, membrii CSM au discutat și reforma salariilor din sectorul bugetar.

„Acest proiect a stârnit discuții foarte aprinse atât în rândul judecătorilor, cât și a societății civile. Anterior, când se discuta că există așa un proiect, se spunea că el va ține doar de funcționarii publici și de alți angajați din sistemul bugetar. Dar acum din proiect rezultă că sunt vizați și judecătorii, și procurorii”, a declarat membra CSM, judecătoarea Nina Cernat.

Magistrata a subliniat că ea și colegii săi au ajuns la concluzia că „trebuie să optăm pentru menținerea legii actuale privind salarizarea judecătorilor și procurorilor”. „Dacă nu vom fi susținut în acest demers, avem propunerile noastre de introducere a unei modificări a acestui proiect de lege”, a afirmat Cernat.

Precizăm că drept urmare a reformei salarizării în sistemul bugetar, niciun funcționar nu ar urma să primească mai puțin decât a ridicat până la reformă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!