„Deocamdată noi doar am îngrădit terenul și am amplasat bannere care ilustrează cum va arăta casa propriu-zisă și interiorul acesteia. Va fi o casă de lux. La moment, lucrăm asupra planimetriilor pe care urmează să le înregistrăm la cadastru. Vom lansa acest proiect în perioada ianuarie-februarie 2019. Vor fi mai multe apartamente. Cred că prețul cu care vom starta va fi de minimum 1.000 de euro pe metru pătrat”, a spus sursa.

Aceasta a precizat că viitoarea clădire va avea între 7 și 9 etaje, cu mai multe scări și ar urma să fie dată în exploatare în anul 2022.

 


Locul clădirii demolate de pe strada Eminescu 70 va fi transformat într-un șantier.


Cum arăta clădirea demolată 

Complexul rezidențial va fi ridicat în locul unei clădiri vechi, demolate în luna mai a acestui an, cu acordul Primăriei.


Potrivit directorului AIRM, Ion Ștefăniță, acea clădire a fost construită la sfârșitul anilor 40 de către prizonierii de război. În perioada sovietică, clădirea a găzduit o curățătorie de haine. Construcția nu a fost inclusă în Registrul Monumentelor ocrotite de stat. 

Citiți de asemenea: VIDEO. În Chișinău este demolată o veche clădire în locul căreia va fi ridicat un bloc locativ

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!