Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, audierile de săptămâna aceasta s-au amânat pentru că una dintre persoanele invitate la audieri nu a putut veni. Următoarele audieri vor avea loc pe 12 noiembrie, conform unui comunicat oficial.

Comisia a fost instituită pentru a investiga presupusa finanțare ilegală a PAS și relația opoziției cu fundația „Dialog deschis”.

„Aducând drept unică probă participarea mea la un eveniment public în Parlamentul European, la invitația unor membri importanți ai PE, comisia a decis să mă invite la audieri închise. Organizarea unei ședințe închise arată că Parlamentul nu este interesat nici să afle adevărul, nici să asigure dreptul oamenilor la informare. Dacă parlamentarii ar fi interesați de adevăr, ar organiza audieri publice, cu prezența presei, așa încât cetățenii Republicii Moldova să fie informați plenar”, a scris lidera PAS, Maia Sandu, pe Facebook.  „Solicit să fiu chemată într-o ședinţă publică, pentru a mă adresa tuturor cetățenilor, dar nu într-o ședinţă închisă, în fața unei comisii compuse din reprezentanți loiali ai regimului Plahotniuc-Dodon”, a punctat Sandu.

Amintim că această comisie parlamentară a fost inițiată de PD, în august, în baza unor materiale tirajate de presa afiliată partidului. Deși acuzațiile au fost dezmințite atât de lidera fundației vizate, Ludmila Kozlowska, cât și de opoziție, comisia a fost constituită pe 4 octombrie și a început ședințele pe 2 noiembrie. Acestea au loc cu ușile închise.