„Ungureanu Vadim se recunoaște vinovat în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.325 alin.1 (Corupere activă) din Codul Penal și se condamnă la 3 ani de închisoare, în penitenciar de tip semi-închis, așa scrie în sentința din 5 octombrie 2018, pe care mi-a expediat-o abia azi ”, a scris la 26 octombrie Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

Am încercat să-l contactăm pe jurnalist ca să obținem un comentariu asupra deciziei. Deocamdată nu am obținut un răspuns.

AGORA amintește că Vadim Ungureanu a fost reținut în perioada 20-23 iunie 2014 în timpul unei întâlniri cu şeful Centrului de Monitorizare al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Dan Chirița. Jurnalistul a fost acuzat că ar fi obținut prin șantaj de la Chiriţa date cu caracter personal ale artiştilor moldoveni, dar şi secrete de stat. Ulterior, şi interpretul Adrian Ursu l-a învinuit pe Ungureanu în același caz.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!