„Arhitectura este acea specialitate care îmbină în sine atât artele frumoase cât și științele tehnice. Limbajul principal al profesiei este desenul (de arhitectură și tehnic), diverse elemente grafice de redare a ideilor. Astfel un spațiu expozițional multifuncțional bine amenajat capabil să satisfacă toate exigențile aferente procesului de studii este strict necesar”, a declarat prorectorul UTM, Dinu Țurcanu pentru Agora.md.

Profesorul este convins că tot ceea ce iese de sub condeiul tinerilor arhitecție merită atenție:

„Fiecare lucrare a studenților arhitecți este un obiect de arta care merită să fie expusă și văzută de cei din jur. Proiectele de licență  sau Diplomele de Masterat ale arhitectilor sunt niște suprafețe imense imprimate ce conțin o mulțime de desene destinate să explice conceptul proiectului, și anume în acest mod are loc susținerea acestora într-o sală de expoziții, nemaivorbind de expunerea unor lucrări în cadrul unor evenimente importante nu doar pentru UTM”.

Dinu Țurcanu a precizat că finanțarea acestor lucrări se execută integral din sursele bugetului de stat, alocate pentru Universitatea Tehnică a Moldovei.