Participanții la flashmob au scandat lozinci în susținerea lui Băsescu, condamnând decizia președintelui Igor Dodon de retragere a cetățeniei fostului președinte al României. 

Preț de câteva zeci de minute în fața CSJ s-a auzit: „Dreptate lui Băsescu”, „Unire, unire”, „Dodon, nu fi rău! Va veni și rândul tău”, „Dreptate lui Băsescu, pedeapsă lui Dodon”.

„Desigur că ne-am dori ca această dreptate să se facă până la alegerile parlamentare și să-l vedem pe Traian Băsescu pe listele unioniștilor. Poate chiar cap de listă. A făcut foarte mult pentru cetățenii RM. Aproape un milion de cetățeni ai RM au pașapoarte românești și ar fi corect ca Traian Băsescu să recapete cetățenia Republicii Moldova. Nu pentru că ar avea nevoie foarte mare de ea, dar ar fi un gest de recunoștință din partea RM”, a declarat în context vicepreședintele PUN, Ana Guțu.Amintim că Traian Băsescu şi soția sa au devenit cetățeni ai Republicii Moldova în data de 3 noiembrie 2016, după ce au depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti, urmare a decretului semnat de președintelui de atunci al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Ulterior, documentul a fost anulat de actualul președinte Igor Dodon. 

Fostul lider de la Cotroceni l-a acţionat în judecată pe Igor Dodon la începutul anului 2017.