„Vedem că există unele îngrijorări față de viitoarele alegeri și am vrut să mă asigur că Guvernul a făcut tot ce este necesar și ce mai poate face în continuare, pentru ca alegerile parlamentare să fie libere, corecte și transparente. Cu toții ne dorim corectitudine. Să nu lăsăm nici un element care să provoace îngrijorări”, a subliniat Pavel Filip se arată într-un comunicat al Executivului.

Totodată, șeful Executivului a accentuat necesitatea dotării secțiilor de vot cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, responsabilitate care revine autorităților publice locale.

De asemenea, Guvernul va solicita ANRE să verifice rețele de alimentare cu energie  electrică, iar ANRCETI să se asigure că în toată țara există conexiune la Internet în parametrii declarați de furnizorii de servicii. 

De menționat că în campania electorală din pentru alegerile prezidențiale din 2016, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate a venit cu o inițiativă similară. Potrivit calculelor făcute atunci de Maia Sandu costurile s-ar ridica la cel puţin şase milioane de lei. 

În 2019 în Republica Moldova vor avea loc două campanii electorale naționale: pe 24 februarie - alegeri parlamentare, organizate pentru prima dată în baza unui sistem mixt, și după 14 iunie - alegeri locale generale.