De la începutul ședinței, PSRM a propus ca deputații să organizeze audieri pe marginea construcției, de către Ucraina, a hidrocentralei de pe Nistru, audierile a doi miniștri pe subiectul vaccinurilor, iar PLDM a propus audieri pe marginea expulzării profesorilor de la LT „Orizont”. Nici una dintre propuneri nu a fost votată.

O singură propunere a obținut susținere, cea venită de la democratul Ștefan Creangă.

„Toate propunerile care s-au făcut de socialiști și de liberal-democrați, dvs. nici nu vă uitați în sală și spuneți că propunerile nu au fost susținute. Asta e falsificare. Adevărată falsificare! Aici este totul înregistrat și dvs. veți răspunde pentru acest lucru. Numai s-a propus ceva de la fracțiunea asta coruptă și mafiotă, și deodată 30 de oameni au trecut. Noi suntem în sală 93. 93 împărțit la doi cât e, domnul Candu? De ce nu numărați? Propunerea cu Nistru a trecut! A votat toată partea ceea, partea asta și noi am votat. N-ați numărat voturile. Eu vă rog frumos, terminați măcar la sfârșit de mandat cu falsificările astea. Vă ajunge patru ani de zile”, a comentat Voronin.

În ședința de astăzi a Parlamentului s-au prezengtat 93 de deputați, iar pentru ca o propunere să treacă este nevoie de majoritatea simplă, adică de votul a 47 de deputați. Proiectul lui Creangă a acumulat însă doar voturile democraților care sunt în număr de 40 la ședința de astăzi. Cu toate acestea, proiectul a trecut.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!