În fața deputaților a venit secretarul general adjunct din cadrul Aparatului Președintelui, Nicolae Posturusu, care a declarat că în proiect sunt un șir de norme cu diverse carențe.

Posturusu a fost susținut de socialiști. Deputatul PSRM Vlad Batrîncea a spus că, prin noul Cod al Audiovizualului, a fost simplificată procedura de suspendare a licenței de emisie și s-au majorat substanțial amenzile care pot fi aplicate instituțiilor media, fapt ce ar putea fi catalogat ca o presiune asupra anumitor instituții.

De partea cealaltă, comisia parlamentară de profil a insistat pe legalitatea prevederilor, astfel încât, cu votul a 53 de deputați, proiectul a fost aprobat repetat și trimis spre promulgare președintelui.

Anterior, Igor Dodon a refuzat să promulge noul Cod al Audiovizualului, argumentând că documentul ar îngrădi dreptul la libera exprimare.

Potrivit art.93 (2) din Constituție, șeful statului este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, preşedintele promulgă legea.

În cei doi ani de președinție, Igor Dodon a fost suspendat de patru ori, rolul de președinte interimar fiind preluat de șeful Legislativului, Andrian Candu.