„Dacă filmul este bun, poate concura cu oricare alt film produs de către țările dezvoltate. Dovada este filmul nostru, care a luat 4 premii la 5 festivaluri internaționale”, susține Dumitru Grosei.


Regizorul mărturisește că totul a început de la invitația casei de producție Symbol Media. Alături de echipa de creație, Dumitru Grosei a descoperit în centrul țării locuri impresionante și oameni cu suflet mare. 

„Personajele filmului sunt oamenii frumoși și locurile minunate din ținutul Călărașilor. Personajele au fost identificate în urma unor prospecții prin zonă și după consultarea cu șeful pe cultură a Călărașilor, precum și cu d-na Tatiana Popa, directorul muzeului Casa Părintească”.


După ce toate detaliile organizatorice au fost puse la punct, au durat luni întregi de filmări. Potrivit lui Dumitru Grosei, lucrul la film a durat un an de zile, iar filmările jumătate de an.

Chiar dacă, în prezent, filmul moldovenesc nu parcurge o cale prea ușoară, regizorul peliculei „Călărași-un ținut la poarta raiului” este de  părere că documentarul are un viitor bun în Moldova.


Amorgos Tourism Film Festival are loc anual pe insula Amorgos în timpul desfășurării „Convenției Internaționale pentru Cultură și Turism din Amorgos" și este organizat de Asociația Culturală a Femeilor din Tholaria - Amorgos. 

Festivalul are scopul de a încuraja și de a populariza punerea în aplicare a practicilor ecologice în domeniul turismului, determinate de nevoia de responsabilitate socială și de dezvoltare durabilă.