Călătoriile în baza buletinelor de identitate nu va oferi dreptul la muncă pe teritoriul statului respectiv. Persoanele care vor dori să intre pe teritoriul țării cu scopul de a munci sau la studii sunt obligați să aibă o viză înainte de călătorie, la fel și cei care vor intenționa să stea mai mult de 90 de zile în țara respectivă. 

Documentul urmează să fie aprobat și de Parlament și va intra în vigoare după 30 de zile după ce părțile se vor notifica reciproc despre deciziile luate.