„Studiile feciorului meu le-am plătit eu personal. Nu am fost (n.r. - la Procuratura Anticorupție) și nici nu e vreun dosar penal”, a declarat scurt vicepremierul Iurie Leancă. 

Și Procuratura Anticorupție confirmă că vicepremierul nu este urmărit penal, iar faptul că plângerea deputatului Lilian Carp a fost anexată la o cauză penală aflată în procedura Procuraturii Anticorupție nu este altceva decât o procedură legală pentru astfel de cazuri.

Amintim că la începutul lunii octombrie curent, postul JurnalTV a difuzat informația precum că o firmă implicată în schema „furtului miliardului” a efectuat un transfer către o instituție de învățământ din orașul Cambridge, cu specificația „plata pentru Liviu Tristan Leancă”.

De menționat că Iurie Leancă a negat și atunci că banii ar fi provenit de la Shor.

Ulterior deputatul Lilian Carp a făcut o interpelare la Procuratură pe acest subiect. În rezultat, procurorii au decis să anexeze adresarea la materialele dosarului în care se investighează furtul miliardului pentru a fi examinată. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!