„Ca sa ceri parcul înapoi, probabil trebuia mai întâi să plantăm acolo copaci și să amenajăm zona. Acum nu este decât un teren în construcție, plin cu ambrozie și tufari haotici”, a scris pe o rețea de socializare un locuitor al orașului Ialoveni.

 „Să  fie distrus un întreg parc pentru niște interese imobiliare al unor oameni de afaceri, e rușine natională”, susține un alt locuitor al orașului.

  „ Lumea a pus și scaune din bugetul propriu să stea in liniste sub copaci, cînd au îngradit au scos și băncile și tot, fără soviste”, susține un locuitor.

Solicitat de Agora, primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu a declarat că deși au fost depuse mai multe sesizări referitor la acest subiect către Procuratură, o decizie finală nu a fost pronunțată. Totodată, viceprimarul orașului, Radu Chilaru susține că pe terenul îngrădit ar fi fost preconizată construcția unei grădinițe.

„Terenul a fost scos la licitație publică și ulterior a fost procurat. Au fost mai multe sesizări în adresa Procuraturii, iar o decizie finală în acest sens nu este deocamdată. În present zona este îngrădită, locuitorii nu au acces pe teritoriu. Obiectivul era frumos, ar fi putut fi o zonă verde interesantă. Trebuia să fie o grădiniță”, a declarat Chilaru.

Viceprimarul de Ialoveni nu știe ce anume urmează să fie construit în acel perimetru, dar dă asigurări că nu vor fi ridicate blocuri de locuit, întrucât autoritățile nu vor permite schimbarea nivelului de înălțime.