AUDIO. Copii de la o grădiniță din Capitală, speriați, înjurați și loviți. O mamă a înregistrat comportamentul dădacelor

AUDIO. Copii de la o grădiniță din Capitală, speriați, înjurați și loviți. O mamă a înregistrat comportamentul dădacelor

Plânsete de copii, provocate de sperieturi, înjurături și chiar lovituri primite de la dădace. Asta se aude de pe două înregistrări audio, realizate de o mamă la grădinița nr. 185 de la Buiucani. Femeia, care spune că fetița sa a început a merge cu frică la grădiniță, cere socoteală de la autorități. Totodată, directoarea instituției preșcolare spune că niciodată nu a primit plângeri de la părinți.

Înregistrările au fost realizate de o locuitorare a Capitalei, Mihaela Maidan, la grădinița nr.185 de la Buiucani, în grupa „Soarele”.

Din start, femeia spune că fetița ei mergea cu plăcere la grădiniță, însă apoi a devenit speriată. „Îmi duceam zilnic copilul într-un loc unde copii sunt numiți, jigniți, speriați și chiar loviți, și asta se petrece în zilele noastre. Copilul meu a început să tremure, să aibă frică atunci când aude de grădiniță. De ce în așa loc unde merg sute de copii nu se fac controale Din păcate asemenea abateri se întâmplă tot mai des. Sunt foarte înțelegătoare cînd autoritățile spun că au lipsă de cadre didactice și personal auxiliar, însă aceasta nu permite nimănui să terorizeze în așa mod copii la o vîrstă atît de fragedă, pentru că anume de aici începe o integrare în societate a fiecărei persoane”, scrie femeia pe Facebook.

Publicitate

Ea a publicat și înregistrările, dar și descifrarea text parțială a acestora.

Contactată telefonic de ZdG, directoare grădiniței nr. 185, Valentina Cebotariov a menționat că până acum nu au existat plângeri din partea părinților. Aceasta precizează că dădaca în cauza este o femeie loială și nu agresează copiii.

„Este vorba de un ajutor de educator. E o femeie loială. Lucrează de mulți ani la noi în grădiniță. Are grijă de copii. Vocea ei este puternică. Eu lucrez permanent și nu am văzut să fie copiii maltratați sau abuzați fizic. Ea lucrează de vreo opt ani și este bravo. Este curată și gospodină. Nu am ce să spun cuvinte rele despre dumneaei”, spune Valentina Cebotariov.

Iată doar câteva fraze care se aud pe înregistrare:- „Cască gura, unde-i scaunul tău? Stai ca vin eu la tine, tu de dimineață o cauți. Daca nu ești cuminte ( se aude o lovitură) așa o câștigi azi. M-ai săturat, ești obraznic. Aici stai! De te miști de aicea o primești!”.- „Gura închisă, că am și eu familie”- „Ia uite la „dubina” aceasta”.- „Ce te miri, daca (necenzurat) ista s-a suit călare pe dânsul, bolnavul”.- „Mai repede, debilo, că dacă vin la tine te înnec”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal