De ce vin turiștii în Moldova? Răspunsul Centrului de Informare pentru Turiști, la un an de activitate

De ce vin turiștii în Moldova? Răspunsul Centrului de Informare pentru Turiști, la un an de activitate

Majoritatea turiștilor ne vizitează țara datorită vinăriilor, care sunt deja cunoscute la nivel internațional. O spune Centrul de Informare pentru Turiști (CIT), care a împlinit astăzi un an de activitate. În această perioadă, peste 8.000 de străini din 92 de țări i-au pășit pragul.

România se află în topul țărilor cu cei mai mulți turiști ce vin în Republica Moldova și se adresează la CIT. În top se regăsesc și țări precum Marea Britanie, Germania, SUA, Polonia, Italia, precum și țările scandinave. Deși sunt mai puțini, s-au adresat la Centru și turiști din Japonia, Insulele Filipine, Noua Zeelandă, Combogia, Australia sau America Latină.

Care sunt cele mai populare destinații turistice din țara noastră?

Publicitate

Ajungând în Moldova, străinii rămân impresionați de natura și ospitalitatea poporului moldovenesc. „Ceea ce văd aici e peste așteptarile lor, rămân plăcut impresionați de calitatea infrastructurii hoteliere din Chișinău, dar și a pensiunilor aflate pe teritoriul Republicii Moldova, precum Eco Resort Butuceni, Vila Roz, Casa Verde, Casa de Sub Stâncă, Casa din Luncă – centru, Hanul lui Hanganu – nord, Gagauz sofras – sud”, spun reprezentanții CIT.

Locul care se bucură de cel mai mare flux de turiști este Orheiul Vechi, care mai este numit „canionul Republicii Moldova”. Acolo, vizitatorii pot vedea unele dintre cele mai vechi obiective turistice din țara noastră, se pot delecta cu mâncare tradițională, au ocazia să participe la master classuri organizate de pensiunile din regiune. La fel, turiștii pot arenda biciclete de la pensiuni pentru o promedă prin sat sau pentru a parcurge unul dintre traseele dezvoltate acolo, printre care se răgăsesc și trasee de bird waching și hiking.

La Sud, turiștii sunt atrași de tradițiile poporului găgăuz, de pensiuni și vinării.

La Nord, străinii vizitează Cetatea Sorocii, Mănăstirea Țipova, iar pentru a se odihni și a se delecta cu bucate tradiționale, acești aleg, de obicei, Pensiunea Hanul lui Hanganu.

Regiunea trasnistriană, la fel, se bucură de popularitate. Este o destinație descrisă de turiști drept „Back in USSR”.

...

Primul Centru de Informare pentru Turiști din Moldova a fost deschis la data de 9 noiembrie2018, de Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Moldova, cu sprijinul Uniunii Europene, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), a Guvernului Suediei şi al Primăriei oraşului Chişinău.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal