„A fost instituită o Comisie intersectorială, din care fac parte reprezentanţii ministerului şi ai Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copiilor, care s-a deplasat la faţa locului şi analizează minuţios toate detaliile cazului. Violenţa, sub orice formă, nu trebuie să se regăsească în spaţiul educaţional, iar problema violenţei trebuie să devină o temă de reflecţie şi atitudine pentru toţi. Agresivitatea, violenţa şi comportamentul de intimidare prezente într-o instituţie educaţională afectează personalitatea copilului/elevului, determinând sentimente de insecuritate, de teamă şi frustrare, prejudiciază grav calitatea şi eficienţa procesului şi perturbează profund climatul şcolar”, consideră cei de la MECC.

Potrivit unui comunicat oficial, cazul va fi „monitorizat cu atenţie”. „Violenţa nu poate fi justificată, toate formele de violenţă pot fi prevenite”, conchid autoritățile.

Amintim că două înregistrări au fost realizate de o locuitorare a Capitalei, Mihaela Maidan, la grădinița nr.185 de la Buiucani, în grupa „Soarele”. Din clipurile audio se aude cum unii copii sunt abuzați verbal de personalul instituției, iar în una dintre înregistrări se aud sunete similare unor lovituri. Administrația grădiniței a promis că dădaca a cărei voce apare în înregistrare va fi concediată. Potrivit TV8, Direcția Educație Buiucani a inițiat o anchetă de serviciu.