Președintele, întâmpinat cu proteste de moldovenii din Londra: „Igor Dodon, dezastru moldovenesc”

Președintele, întâmpinat cu proteste de moldovenii din Londra: „Igor Dodon, dezastru moldovenesc”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care s-a aflat într-o vizită la Londra, a fost întâmpinat de câțiva reprezentanți ai diasporei cu un protest. Astfel, moldovenii s-au adunat în fața Institutului Regal pentru Afaceri Internaționale din Marea Britanie cu mai multe pancarte inscripționate în limba engleză cu mesaje ca: „Igor Dodon, dezastru moldovenesc”, „Dodon, Candu, Șor- Corupție și minciuni” sau „Dodon unde-s cei 3000 de refugiați”.

Ulterior, manifestanții au publicat pe rețelele de socializare o fotografie în care președintele se întreaptă spre o clădire. De asemenea, postarea este însoțită de următorul mesaj: „DodON este în LondON! Domnul NePreședinte a intrat și nici măcar nu sa salutat. El trebuie să vadă asta și să citească. Nu-i nimic îl așteptăm la ieșire”.

...

Publicitate

Protestatarii au postat și o listă în care au reflectat motivele manifestației de astăzi. Conform acesteia, ei au protestat deoarece în pofida tuturor promisiunilor electorale, Igor Dodon nu a ajutat la investigarea furtului miliardului. Mai mult, Dodon ar fi colaborat cu Plahotniuc și au schimbat sistemul electoral, iar diaspora care nu-l susține, acum nu este reprezentată, pentru șeful statului și Aparatul Președintelui este o structură netrasparentă, se mai arată în listă.

...

Puțin după manifestația reprezentanților diasporei, Igor Dodon a venit cu un mesaj pe Facebook despre întâlnirea pe acare a avut-o în capitala britanică. Însă, președintele nu a menționat nimic depre acțiunea de protest.

„Am participat la „masa rotundă”, care a fost organizată de Institutul Regal pentru Afaceri Internaționale din Marea Britanie, cunoscut mai mult ca „Chatham House”. Potrivit reprezentanților Institutului, aceasta a fost primul caz cînd Președinte al Moldovei a vorbit la tribuna celui mai influent „ think tank” din Marea Britanie și a unuia dintre cele mai importante trei centre din Europa. Discuția a fost în formatul restrîns doar pentru experții specializați în problemele regiunii noastre. Aceștia au demonstrat o cunoaștere profundă a situației și, în același timp, au ascultat cu interes poziția Administrației Prezidențiale – în special, despre importanța respectării echilibrului în politica externă. Consider că această discuție este foarte importantă, întrucît mi-a permis să transmit punctul de vedere al șefului statului direct liderilor opiniei publice din Marea Britanie, care au o pondere importantă în cercurile politice”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal