Raportul de 15 pagini prezintă realizările primarului în ultimele 12 luni de activitate. Codreanu anunță că în acest timp au fost lansate patru rute noi de troleibuze, mai multe grădinițe au fost reparate, angajații „Spațiilor Verzi” au primit echipament nou pentru strângerea frunzișului, iar la Chișinău a apărut primul centru de sterilizare pentru câinii maidanezi. Pe lângă aceasta, Codreanu menționează lansarea platformei eGradinita.md și instalarea iluminatului stradal de tip LED. 

„Ideea acestui raport este de a vă prezenta cele mai importante priorități ale mele din ultimele 12 luni și de a vă chema la discuții. Mă voi bucura să îmi spuneți ce ar trebui de îmbunătățit și unde ar trebui să atrag atenția mai mult. Vă chem la un dialog și la critici constructive”, a scris Codreanu. 

Edilul interimar nu s-a oprit aici și a lansat două promisiuni pe care Primăria ar urma să le implementeze:

  • „Pentru siguranța cetățenilor, vor fi instalați primii 500 de piloni de delimitare a trotuarului, până la sfârșitul anului: bd. Stefan cel Mare și Sfânt, str. Alexandru cel Bun; bd. Constantin Negruzzi”.
  • „În Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” va fi instalat primul sistem modern de irigare pentru parcurile din Chișinău”. 

Raportul primarului, difuzat pe pagina de Facebook a lui Codreanu, a adunat câteva zeci de comentarii. În timp ce unii îl laudă pe primarul interimar, alții îi atrag atenția asupra problemelor nerezolvate:

„Bine ar fi să avem și un plan de dezvoltare a orașului. APL nu poate fi un servicu continui de pompieri”, a scris o cetățeană.

„Strada M. Sadoveanu ( Ciocana) in regiunea restaurantului Mugurel -ar trebui iluminată urgent, este trecere de pietoni in drept cu gradinita, oamenii astia i-si risca viata in fiecare seara. Poti sa zici ca si soferii si pietonii merg cu ochii inchisi”, a afirmat un alt locuitor al orașului. 

„Eu tare v-aș ruga sa va sesizati serios asupra violentei in gradinite, asupra celor mai micuti si nevinovati, inclusiv a cazului de astazi aparut in presă”, a scris un alt utilizator, referindu-se la cazul copiilor din grădinița 185 de la Buiucani. 

De menționat că Ruslan Codreanu a intrat în funcția de viceprimar al mun. Chișinău pe 6 noiembrie 2018, fiind responsabil de domeniul social. Pe data de 10 iulie 2018, Codreanu s-a numit el însuși, printr-o dispoziție, primar interimar.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!